SEO voor de autobranche


Als freelance tekstschrijver en autoliefhebber schrijf ik al jarenlang voor de automotive. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachine-optimalisatie, en die combinatie van auto’s en SEO zet ik graag in voor bedrijven in de autobranche.

Voor wie is SEO relevant? In principe voor iedereen die in de autobranche werkzaam is zoals:

  • auto-importeurs
  • merkdealers
  • garagebedrijven
  • aftermarket toeleveranciers

Meer bezetting in de werkplaats
Zeker voor universele garagebedrijven die hun lokale markt beter willen bereiken zijn er kansen op het gebied van SEO. Wordt u nog niet gevonden op zoektermen als ‘Ford garage Rotterdam’ of ‘Volkswagen garage Groningen’? Dan laat u kansen liggen. Het is namelijk zeer goed mogelijk om uw lokale vindbaarheid sterk te verbeteren, meer bezoekers op de site te krijgen en de bezetting in de werkplaats te verbeteren. Dit zijn klanten die momenteel ergens anders hun auto in onderhoud hebben en niet in uw garagebedrijf. Dat scheelt duizenden euro’s op jaarbasis! Omzet die u in theorie met een SEO abonnement weer snel kunt terugverdienen.

Onderdelen online
Ook voor leveranciers in de aftermarket geldt dat een investering in SEO zich vaak weer terugverdient. Steeds meer garagebedrijven bestellen hun onderdelen online, zeker wanneer de grossier het laat afweten, en ook consumenten gaan vaker online shoppen op zoek naar de juiste accu, banden, wielen, olie of luchtfilters voor hun auto. Er komen dan ook steeds meer webshops van grote partijen die hun waar online aanbieden. Wie mee wil doen in deze ontwikkeling kan er niet omheen om ook zijn eigen website te laten optimaliseren en om hoog in Google te komen met de beste zoektermen.

Neem een SEO abonnement
Voor iedereen in de automobielbranche die met Google aan de slag wil, maar niet de kennis of tijd heeft om hier serieus in te duiken, is er nu het SEO Abonnement. Dit houdt in dat ik u voor een bescheiden maandelijks bedrag alle zorgen uit handen neemt. Ik zorg ervoor dat uw website wordt geoptimaliseerd, dat er een zoekwoordenanalyse wordt uitgevoerd en dat er goede webteksten komen. Teksten die niet alleen scoren in Google maar uw klanten bovendien informeren en enthousiasmeren om hun aankopen in uw webshop te doen, een occasion bij u aan te schaffen of om naar de werkplaats te komen voor onderhoud en reparaties.